Шланги харчові армовані – сфера застосування, характеристики і як обрати правильно

  • 21 липня 2020 12:42:33
  • Нема 0
  • Переглядів: 22

Сфера застосування шланга харчового армованого

В залежності від конкретного призначення вироби виготовляють для наступних цілей.


  • Розфасування рідких, напіврідких та в’язких продуктів, молока, іншої сировини, що потребує стерилізації. Для даної мети використовують харчові рукави з верхньою межею діапазону температур не менше +80оС.
  • Розлив питної води. Тут можна застосувати шланги з верхнім показником температури до +40оС.
  • Перекачування сипучих продуктів: круп, цукру, зерна, борошна. В цьому випадку заведено використовувати напірно-всмоктуючі вироби діаметром 25-125 мм, які наділені антистатичними властивостями.
  • Транспортування алкогольних напоїв. Головна відмінність даної категорії шлангів у адаптованості до взаємодії зі спиртом (до 50%).
  • Санітарна обробка техніки. Підведення гарячої рідини з метою очищення обладнання відбувається за допомогою харчових шлангів з гуми та силікону. Верхній показник температури сягає +100оС.
Шланги (для харчової промисловості) застосовуються під час комплектації медичного оснащення. Також їх часто використовують для подачі риби (рукави діаметром 250-450 мм). Такі вироби характеризуються високою стійкістю до впливу морської солі.


Рукав харчовий армований: технічні характеристики

Технічні особливості, насамперед, визначають сферу застосування шлангів.


  • Діапазон температур. Цей показник залежить від типу матеріалу шлангів (ПВХ, поліуретан, гума, силікон). Верхня межа діапазону (до +200оС) зазначає допустимий рівень нагріву без завдання шкоди їх міцності.
  • Робочий тиск. Основна характеристика виробів, яка визначає тип та можливості шлангів. Якщо матеріали чудово витримують навантаження у 10 атмосфер, це рукави високого тиску. Зазвичай ними комплектують промислові насоси, дозатори та іншу потужну техніку.
  • Діаметр всередині. Даний параметр визначає можливість використання харчових шлангів з конкретним типом обладнання. Рукави можуть бути виготовлені з діаметром від 2 до 200 мм.
Інші технічні особливості визначаються призначенням виробів. Так, вони можуть бути оснащеними спіральним армуванням, мати підвищену стійкість до абразивів тощо. Відмінна риса всіх харчових шлангів в тому, що вони не вступають в хімічну реакцію з інгредієнтами. Тому є незамінними під час транспортування косметичних засобів. Також чудово адаптовані для перекачування олив та продуктів, що містять високий відсоток жиру.    

        

Як правильно обирати харчові шланги?

Для харчової промисловості обирають рукави з високим рівнем герметичності. Вироби мають надійно захищати від потрапляння бруду, пилу, вологи. Сучасні моделі герметизуються через армування гуми та полімерів синтетичним текстилем. Важливим моментом є відсутність у складі матеріалів токсичних речовин. Про це свідчить наявність сертифікатів відповідності, які видаються лише після проведення маси експериментів з виробами. Наступним критерієм є гладкість внутрішньої поверхні та високий рівень стійкості до впливу високих температур. Якщо всім вище переліченим факторам відповідають шланги, їх можна сміливо використовувати у харчовому та сільськогосподарському виробництвах. Харчові шланги Ви можете підібрати в категоріях шланги напірно всмоктуючі та рукава поліуретанові . Або зателефонуйте нам і ми підберемо вам під ваші потреби.