Шланги для харчової промисловості
- 26 січня 2021 12:42:00
- Нема 0
- Переглядів: 60
Сфера застосування шланга харчового армованого
В залежності від конкретного призначення вироби виготовляють для наступних цілей.
Розфасування рідких, напіврідких та в’язких продуктів, молока, іншої сировини, що потребує стерилізації. Для даної мети використовують харчові рукави з верхньою межею діапазону температур не менше +80оС.
Розлив питної води. Тут можна застосувати шланги з верхнім показником температури до +40оС.
Перекачування сипучих продуктів: круп, цукру, зерна, борошна. В цьому випадку заведено використовувати напірно-всмоктуючі вироби діаметром 25-125 мм, які наділені антистатичними властивостями.
Транспортування алкогольних напоїв. Головна відмінність даної категорії шлангів у адаптованості до взаємодії зі спиртом (до 50%).
Санітарна обробка техніки. Підведення гарячої рідини з метою очищення обладнання відбувається за допомогою харчових шлангів з гуми та силікону. Верхній показник температури сягає +100оС.
Рукав харчовий армований: технічні характеристики
Технічні особливості, насамперед, визначають сферу застосування шлангів.
- Діапазон температур. Цей показник залежить від типу матеріалу шлангів (ПВХ, поліуретан, гума, силікон). Верхня межа діапазону (до +200оС) зазначає допустимий рівень нагріву без завдання шкоди їх міцності.
- Робочий тиск. Основна характеристика виробів, яка визначає тип та можливості шлангів. Якщо матеріали чудово витримують навантаження у 10 атмосфер, це рукави високого тиску. Зазвичай ними комплектують промислові насоси, дозатори та іншу потужну техніку.
- Діаметр всередині. Даний параметр визначає можливість використання харчових шлангів з конкретним типом обладнання. Рукави можуть бути виготовлені з діаметром від 2 до 200 мм.
Як правильно обирати харчові шланги?
Для харчової промисловості обирають рукави з високим рівнем герметичності. Вироби мають надійно захищати від потрапляння бруду, пилу, вологи. Сучасні моделі герметизуються через армування гуми та полімерів синтетичним текстилем. Важливим моментом є відсутність у складі матеріалів токсичних речовин. Про це свідчить наявність сертифікатів відповідності, які видаються лише після проведення маси експериментів з виробами. Наступним критерієм є гладкість внутрішньої поверхні та високий рівень стійкості до впливу високих температур. Якщо всім вище переліченим факторам відповідають шланги, їх можна сміливо використовувати у харчовому та сільськогосподарському виробництвах. Харчові шланги Ви можете підібрати в категоріях шланги напірно всмоктуючі та рукава поліуретанові .Або зателефонуйте нам і ми підберемо вам під ваші потреби.